ELEKTROMOS HAZ
100%  CONFORT, 0% ÎNTREŢINERE

For more detailed information about?top swiss replicas watches online, you can browse this website.
MODELE   DESPRE INFRAROSII   ÎNTREBĂRI FRECVENTE   DE CE ESTE ECONOMIC?  

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

Ce este încalzirea cu infrarosii?
Undele infra-rosii sunt o parte din spectrul electromagnetic între lumina vizibilã si undele radio. De aici si numele infrarosii, care înseamnã sub rosii, adicã spectrul de unde sub undele vizibile rosii. Sunt invizibile ochiului uman, dar efectul lor de încãlzire este spectaculos. Încãlzirea cu infrarosii are capacitatea de a încãlzi persoanele si obiectele direct, fãrã sã încãlzeascã aerul dintre ele. Undele infrarosii sunt numite si unde termice.

Care este diferenta dintre încalzirea radiantă si încalzirea convectie?
Încãlzirea cu infrarosii -radiantă - are capacitatea de a încãlzi oamenii si obiectele direct, fãrã sã aibã nevoie de încãlzirea aerului dintre ele. În cazul încãlzirii cu aer - convectie -  cald se încãlzeste aerul de cãtre o sursã de cãldurã si se degajã în spatiul de încãlzit înainte sã încãlzeascã persoanele sau obiectele în mod indirect. Aceastã cale de încãlzire indirectã este extrem de ineficientã.

Undele infrarosii sunt dãunãtoare?
Nu. Undele infrarosii au doar efect de încãlzire. Nu sunt dãunãtoare ca undele ultra-violete sau microundele. Undele infra din spectrul scurt emit o parte din spectrul vizibil, acestea sunt lămpile infrarosii. Panourile radiante emit unde infrarosii din spectrul lung, care nu sunt unde vizibile.

Infrarosiile sunt clasificate economice?
Nu întotdeauna! În general transferul de cãldurã cu unde infrarosii este mult mai eficient, decât la încãlzirea conventionalã cu aer cald. În cazul încălzirii unei încăperi neizolate peretii pierd energia încălzirii, aerul încăperii nu mai primeste destulă energie.  

Cum încãlzesc undele infrarosii afarã?
Încãlzirea cu infrarosii are capacitatea de a încãlzi oamenii si obiectele direct, fãrã sã aibã nevoie de încãlzirea aerului dintre ele. Aceastã caracteristicã o face utilã la încãlzirea în aer liber, fiind singura forma de cãldurã care nu este deplasatã de vânt.

Cum este încãlzirea electricã cu unde infrarosii în comparatie cu încãlzirea pe gaz?
Încãlzirea pe gaz este în general se foloseste ca si incalzire pe convectie, cu radiatoare, deci mai putin eficientã. Sunt multe pierderi asociate si cu gazele arse. Panourile cu infrarosii nu au produse nocive, nici smog electric, nu produc zgomot si nu se diminueazã performantele în timp. Centalele pe gaz au nevoie de inspectii periodice specializate, care nu sunt ieftine. Sistemele infrarosii nu au nevoie de întretinere.

Care este diferenta dintre panourile infra si lămpile infra?
Încãlzirea 
diferă datorită spectului utilizat: panourile sunt infrarosii lungi, mult sub spectrul vizibil, iar lămpile sunt infrarosii scurte, chiar atingând si spectrul vizibil ochiului uman.

Utilizarea
panourile se folosesc pentru încălzire continuă si constantă, reglată termostatic, mai mult pentru spatii mai mici, închise, izolate, în încăperi unde se poate mentine temperatura ambientală constantă. Lămpile se folosesc pentru încălzire instantă si ocazională, în spatii deschise sau spatii mari, unde este nevoie de încălzire ocazională.

Ce tip se foloseste în infracabine (saune infra, saune uscate)?
Se folosesc ambele variante, atât lămpile cât si panourile. Lămpile au efect puternic, cu intensitate mai mare, panourile în schimb oferă o temperatură mai constantă datorită suprafetei mari de încălzire. Producătorii de cabine folosesc sisteme diferite.

 

Utilizaţi soluţiile de incălzire electrică! 
Ce tip se poate aplica în diferitele tipuri de construcţii, care se potriveşte mai bine? Noi vă ajutăm să alegeţi soluţia optimă de încălzire!

Solicitaţi studiul GRATUIT aici →